top of page

- Conti Ducco -

 

 

 

Den historiska Villa Conti Ducco med anor från början av 1500-talet ligger mitt i hjärtat av Franciacorta. Från den romerska kejsaren Domiziano och genom olivlundens munkar har vintraditionen överförts fram till de två nuvarande generationerna Count Piero och hans son Giorgio. Dessa två pionjärer jobbar hela tiden med nya innovationer och oupphörliga förbättringar.
Den fantastiska vinkvaliteten är resultatet av harmonin mellan naturliga och fysikalisk-kemiska förhållanden, latitud och klimat där vingårdarna frodas. Vinegendomen är sammansatt av det lämpliga geografiska läget, Garda sjöns närhet och den naturliga jordens bördighet. Alla dessa positiva faktorer ökar potentialen hos Conti Duccos Chardonnay och Pinot Noir vinstockar.
Idag finns det 130 hektar vingårdar som täcker tre olika områden i Franciacorta.

Conti Ducco har 28 specifika crus där var och en är unik för sina kulturella och pedoklimatiska egenskaper. Detta arbete framhävs av en noggrann respekt för miljön och ett begrepp för hållbart och integrerat jordbruk.

Conti Duccos sekulära vinkällare är den känslomässiga platsen där historien möter nutiden. Förr var det en symbol för tillflykt från fiendens belägringar och idag en tyst och perfekt plats för de fantastiska vinerna.
Under lång tid vilar vinerna på denna orealistiska och tysta plats. Dessa förhållanden är perfekta för att få bubblor med extrem finess, elegans och uthållighet. Vidare tillåter åldringsprocessen på väl utvald jäst en additiv anrikning av vinerna. Det blir en frisättning av typiska aromer och klassisk fermentering i flaskorna.

Hemsida:

http://www.contiducco.it/index.php?route=common/home

 

 

 

 

bottom of page