top of page
logo deangelis.jpg
foto-02.jpg
foto-01.jpg

- Tenuta De Angelis -

 

 

 

Företaget, som ägs av familjen De Angelis, grundades på 50-talet av Alighiero De Angelis och Ciabattoni Giovanna i Cossignano, en liten stad i Piceno.
De årtionden som följde var år av hårt arbete med vingården i Cossignano och de 50 hektar stora vingårdarna i områdena Offida, Castel di Lama och Cossignano.

1985 anslöt Quinto Fausti och man fick tillgång till en ny modernare vinkällare i staden Castel di Lama. Det var då återlanseringen av företaget gjordes och man gick från den enorma mängden blandningsviner man tillverkade till att endast göra kvalitetsviner med DOC och DOCG beteckningar. Sakta men säkert växte vingården in i eliten bland Marche-vinproducenterna.

Idag arbetar man bland annat med de historiska vinstockarna från området Montepulciano, Sangiovese, Trebbiano, Passerina och Pecorino vilket man använder för sina DOC och DOCG viner Montepulciano d´Abruzzo DOC, Rosso Piceno DOC, Rosso Piceno Superiore BIO DOCG, Falerio DOC och Pecorino BIO DOCG. På senare år har man också börjat arbeta med blandningar av Montepulciano, Cabernet Sauvignon och Sangiovese vilket man ser i underbara Rosso Anghelos DOCG.
Efter ankomsten av den tredje generationen, barnbarn till grundaren, så har vingården idag blivit biocertifierad/ekologisk.

Nu ser De Angelis med tillförsikt framåt och kommer inom det snaraste utveckla fler viner som är ekologiska. 

Hemsida:

Tenuta De Angelis

 

 

 

 

bottom of page