top of page

Intressanta länkar o upplevelser!

När vi är på resa i Valpolicella och Piemonte så bor vi alltid på våra favoritställen.

- 20 minuter från Valpolicella och 15 minuter från Garda Sjön ligger ett fantastiskt Agriturismo som heter Corte Pontigliardo. Mycket fina lägenheter med alla de saker man behöver samt en fantastisk pool som är barnvänlig. Servering vid poolen gör det inte sämre. Frukost ingår men i övrigt finns ingen restaurang.

http://www.cortepontigliardo.it/

- Mitt i hjärtat av Valpolicella ligger byn Fumane och i denna byn finns våra vingård Corteforte och de har även ett jättemysigt Agriturismo som vi varmt kan rekommendera.

Mysiga rum med kanonfrukost som serveras i en av Valpolicellas bästa restauranger Enoteca Valpolicella.

http://www.corteforte.it/

http://www.enotecadellavalpolicella.it/

- 30 minuter från mysiga staden Asti i Piemonte ligger staden Nizza Monferrato. Nizza Monferrato ligger mitt i hjärtat bland de bästa Barbera d´Asti producenterna. Agriturismo Tenuta La Romana är ett fantastiskt mysigt ställe att bo på med en fin restaurang och en jättemysig pool högt upp bland vinrankorna. Frukost ingår. Inne i staden Nizza Monferrato finns många mysiga restauranger men vi har fastnat för en speciell som heter Ristorantino Tanti.
http://www.tenutalaromana.it/

- När man är i Piemomte så skall man naturligtvis besöka staden La Morra som ligger mitt i Barolo distriktet. Våra vingårdar BelColle och Gian Piero Marrone ligger i detta område så ett besök hos dem är ett måste. La Morra ligger högt upp på en kulle och man har utsikt över nästa hela Barolo distriktet när man är högst uppe. På vägen upp till staden La Morra ligger en restaurang som heter Ristorante Bovio som bara måste besökas.

http://www.ristorantebovio.it/ita/

bottom of page