top of page

- Bosio Family Estates -

 
 

"I kärnan av underbara Langhe i Piemonte finns Bosio Family Estates.
Allting började år 1967 när Egidio och Angela beslutade sig för att starta sitt arbete
med att bygga upp Bosio Family Estates. Egidio och Angela visste att det skulle bli mycket arbete med att bygga upp sin dröm. Uppbyggnaden gjordes steg för steg med stor ödmjukhet och uthållighet. De visste att de inte kunde nå framgång omedelbart
utan att de skulle få arbeta hårt för att nå sin dröm och få fram kvaliteten på produkterna.
Nästan 50 år senare så omfattar Bosio Family Estaes 60 hektar uppdelat på vingårdar främst i S. Stefano Belbo men även i Castiglione Tinella, Mango, Costigliole d'Asti och Castagnole Lanze.

Nu tre generationer senare drivs verksamheten av Valter Bosio tillsammans med hans fru Rosella. Framtiden för Bosio Family Estates är i deras son Lucas händer och han för med sig en våg av friskhet och nyheter som kommer ta Bosio Family Estates in i framtiden.

Vinerna från Antico Monastero och Passato Organic Wines är två av Bosio Family Estates mest kända viner och från och med augusti 2015 så ingår också den fantastiska vingården BelColle från Verduno i familjen Bosio Family Estate ägor! BelColle äger ca 30 hektar vingårdar och med de mycket välkända vingårdarna Borgo Castagni, Cru Monvigliero, Cru Bussia och Cru Pajoré så kan BelColle erbjuda fantastiska viner av hög kvalitet. 

Hemsidor:

Bosio Family Estates

BelColle

Passato Organic Wines

Antico Monastero

Magna Terra Italica

 

bottom of page