top of page

- Corteforte -

 

 

 

Corteforte byggdes i början av 1500-talet på en strategisk punkt i dalen Fumane som ligger i distriktet Osan. Ursprungliga befästningen utgjordes av fyra torn som förbands med höga stenmurar och som visade sig vara ett viktigt försvar mot Nordiska Barbariska invasioner.

Sedan länge har ljudet av strider bleknat bort i historien och genom tiden har omfattande ombyggnad gjorts i Corteforte.
På 1700-talet när det köptes av en adlig familj från Verona så förvandlades det till ett ädelt hus med en idyllisk gård. Nu återstår det bara ett torn. Detta torn återställdes i slutet av 1980-talet och då delvis omvandlades till en Agriturismo (pensionat) och en vingård som heter Corteforte.

 

I den gamla källaren på Corteforte finns det en del viner som ligger och åldras i flaskorna. Den moderna processen för vinframställning ligger i en ny del av källaren. Här finns det temperaturkontroll så vinerna kan jäsa i rostfria tankar före sin åldring i träfat av ek. Fat storlekarna varierar från 3,5 hl till franska ek fat från 5 till 25 hl

 

 

 

http://www.corteforte.it

 

 

bottom of page