- VILLA ZARRI BRANDY -

 

 

Historien om Villa Zarri Brandy börjar redan 1954 då Leonida Zarri köpte ett företag vid namn Pilla som är beläget i Murano nära Venedig. Företaget Pilla hade då gjort utmärkta konjak, likörer och en aperitif vid namn Select, som var mycket moderiktiga vid den tidpunkten.
1956 flyttade den nya ägaren företaget Pilla till Castel Maggiore som är en liten stad nära Bologna. Villa Zarri (tidigare känd som Angelelli) var en gammal 1700-tals Bolognaise Villa som köptes av Leonida Zarri under andra världskriget och användes sedan som ett sommarhus för hans familj.
På grund av kriget och behovet av att hjälpa familjer och barn i nöd så tillät Leonida Zarri Röda Korset att använda Villa Zarri. Efter att behovet inte fanns längre så återställdes Villa Zarri av hans barnbarn. Villa Zarri blev en plats för fester och konferenser.

Guido Fini Zarri som tog över verksamheten i mitten på 1980-talet kom till slutsatsen att det var möjligt att framställa en överlägsen klass Konjak också i Italien. Sedan skörden 1986 har Guido Fini Zarri använt en Charentais Alembic för att brygga Trebbiano vin på. Detta var starten på en högkvalitativ men begränsad produktion. Uppmuntrad av det utmärkta resultatet och certifieringen i Italien så önskade Guido att sprida en ny kultur av Brandy och finna de som ville dela hans passion.
1987 organiserade Guido en mycket framgångsrik populärvetenskaplig konferens om "Original Italienska Brandy ". 1989 inrättandet Guido sig i Villa Zarri och 1990 presenterade Guido Fini Zarri den första flaskan av Villa Zarri Brandy. Detta var en helt naturlig Brandy produkt som härrör från druvorna Romagnolo och Trebbiano och som följer en väldigt strikt reglering liknande den som man följer i franska Cognac.