- Sergio Grimaldi -

 

 

 

Historien om familjen Grimaldi börjar i slutet av 1800-talet när farfars far Carlo Grimaldi odlade vinrankor och framställde vin i Cossano Belbo. Det var inte det lättaste att vara vinodlare under perioden av två världskrig så Carlo fick avbryta sin verksamhet av vinframställning och fokusera på odling av vinstockar istället. Det är denna passion för vinstockskulturen som förde farfar Ilario med familj till den närliggande staden Santo Stefano Belbo där företaget fortfarande är verksamt idag.

År 1989 med hjälp av föräldrarna Ilario och Vittorina återupptog sonen Sergio och hans fru Angela vinframställandet och de allra första flaskorna Moscato d'Asti med smeknamnet som identifierade deras nuvarande hem Ca'du Sindic (borgmästare hus) såg dagsljuset. Idag finns även en tredje generation bestående av Paolo och Ilaria med på vingården och i vinkällaren.

 

Vingården Ca 'du Sindic ligger på en kulle i San Grato i Santo Stefano Belbo mitt i hjärtat av produktionsområdet för Moscato d'Asti. Hela familjen deltar i driften av de 12 hektar vinodlingar som är fördelade på tre kullar mellan San Grato, San Maurizio och Bauda. I över 20 år har det producerats Moscato d'Asti Docg i två olika typer liksom Dolcetto d'Alba, Barbera d'Asti, Cortese och Brachetto. Sedan 2008 finns en liten produktion av mousserande (Brut) viner baserat på Pinot Nero och Chardonnay och detta tack vare Paolo och Ilarias inträde i företaget


http://www.cadusindic.it